Dolar 28,9323
Euro 31,1987
Altın 1.880,83
BİST 7.971,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 9°C
Cum 6°C
Cts 9°C
Paz 10°C

DEÜ’nün Klasik Tıp Merkezi Getat’tan ‘Merdiven Altı’ Uyarısı

Yetkili tabiplerce klâsik tıbbi teşhis ve tedavi prosedürleri sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Klâsik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), bir yandan alana yönelik kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarını da sürdürüyor.

DEÜ’nün Klasik Tıp Merkezi Getat’tan ‘Merdiven Altı’ Uyarısı
REKLAM ALANI
Nisan 23, 2023 11:01 am
60

Yetkili tabiplerce klâsik tıbbi teşhis ve tedavi prosedürleri sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Klâsik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), bir yandan alana yönelik kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarını da sürdürüyor. İzmir genelinde yaklaşık 20 bin bireye ulaşarak klasik tıbbı anlatacak olan GETAT, bilgilendirme seminerlerinin birincisini DEÜ Hemşirelik Fakültesi’nde gerçekleştirdi. ‘Merdiven altı’ diye tabir edilen klâsik tıp yapılanmalarına karşı ikazlarda bulunan GETAT Müdürü Prof. Dr. Figen Coşkun, “GETAT olarak bu çeşit yapılanmaların önüne geçmek, halkımıza bu hizmeti çağdaş tıp ile bir ortada muteber formda sunmak için üç yıldır farklı disiplinlerde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Geleneksel tedavi usullerini bilimle buluşturarak halk sıhhatine kıymetli katkılar sunan Dokuz Eylül Üniversitesi Klasik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAT), bir yandan alana yönelik farkındalık seminerleri ile kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nün Hemşirelik Fakültesi’ndeki bilgilendirme seminerlerinin birincisinde, klâsik tıbba yönelik yanlışsız bilinen yanlışları ve ilgili tedavi sistemlerinin yetkili sıhhat merkezlerinde sertifikalı doktorlardan alınmasının kıymetinden bahseden GETAT Müdürü Prof. Dr. Figen Coşkun, ‘merdiven altı’ diye tabir edilen klasik tıp yapılanmalarına karşı ikazlarda bulundu.

SERTİFİKALI DOKTOR VURGUSU

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın teşebbüsleriyle yaklaşık üç yıl evvel kurulan ve değerli araştırma uygulamalarına öncülük ettiği çalışmalarla süratle gelişen GETAT’ın yeni ve alternatif bir tedavi merkezi olarak vatandaşlardan ağır ilgi gördüğünü belirten GETAT Müdürü Prof. Dr. Figen Coşkun, “Günümüzde klasik ve tamamlayıcı tıp usulleri, merdiven altı diye tabir edilen sıhhatsiz ve riskli şartlarda uygulanabiliyor. Bu cins faaliyetlerin insan sıhhatine faydadan çok ziyan getirebileceği bilinmelidir. GETAT olarak bunların önüne geçmek, halkımıza bu hizmeti çağdaş tıp ile bir ortaya getirerek muteber halde sunmak için yaklaşık üç yıldır farklı disiplinlerde çalışmalar yürütüyoruz. Bünyemizde vazife alan sertifikalı doktorlarımıza alanlarında yetkinlik kazandırmak da sorumluluklarımız ortasında bulunuyor. Bu kapsamda da tabiplerimiz şimdiki olarak çeşitli eğitimlerden geçiyor” dedi.

20 BİN ŞAHSA ULAŞILACAK

Sertifikalı doktor yetiştiren GETAT, daha evvel de Dokuz Eylül Üniversitesi Daima Eğitim Merkezi (DESEM) ile birlikte farklı sertifika programları düzenleyerek, tabiplerin bu alana yönelik uygulamaları aktif bir biçimde yerine getirmelerini sağlayacak eğitimler vermişti. Merkez kapsamındaki çalışmaların birey ve toplum sıhhatine yararlı sonuçlar sağlayacak halde yürütüldüğünü vurgulayan Figen, “Kuruluşundan kısa müddet sonra çağdaş tıp uygulamalarını destekleyici çalışmaları ile bu alanda bir rehber misyonu üstlenen GETAT’ın farklı kısımlara ve DEÜ mensuplarına yönelik bilgilendirme seminerleri, ilerleyen süreçte devam edecek. Bu kapsamda üç ay sürecek seminerlerimiz, öncelikle DEÜ yerleşkelerinde gerçekleşecek. Akabinde İzmir Müftülüğü, İzmir Vilayet Emniyet Müdürlüğü üzere kurumların çalışanı de dahil olmak üzere kent genelinde yaklaşık 20 bin şahsa ulaşmayı, bu tedavi biçiminin ve sonuçlarının yanlışsız kaynaklardan hakikat bir biçimde aktarılmasını sağlamayı hedefliyoruz” bilgisini paylaştı.

GETAT bünyesinde uygulanan tedavi prosedürleri ortasında, kupa-hacamat, larva, sülük, apiterapi, osteopati, ozon, proloterapi, mezoterapi, hipnoz, fitoterapi ve akapunktur üzere tedavi çeşitleri bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.